Bolognese

Vi snakker ikke om god saus – det er Bolognese hund vi er mer interessert i! En følgesvenn hund i enhver forstand av ordet, vil denne lille rasen bli sittende fast ved din side. Alltid nysgjerrig, vil han alltid vil være med deg, så det er en god ting at han er kompakt. Han kommer godt overens med fremmede og dyr, og folk vil finne det vanskelig å motstå denne søte lille furball.bolognese dog

Ikke bare er dette en søt, liten følgesvenn, Bolognese (eller Bolo for kort) ønsker å ha det gøy når han kan. I utgangspunktet ønsker han å gjøre hva du gjør. Hvis du ønsker å leke ute, er han villig og i stand. Hvis du bare ønsker å slappe av på sofaen, vil han gjerne holde fanget varm. Flott for familier med eldre barn og de som bor i hytter eller leiligheter, kan Bolognese være den rette hunden for deg. Vennligst les videre for å lære mer om denne rasen.

Opprinnelse

Bolognese Opprinnelseated Bologna, en nordlige byen i Italia. Dette er en svært gammel rase, antas å være flere tusen år gamle. Den første registrerte omtale av rasen var i 1200. Det ble holdt som en selskapshund for adelen og velstående. Noen historisk kjente fans av denne hunden inkluderer Katarina den store av Russland, Maria Theresa av Østerrike og Marquise de Pompadour, maîtresse-en-titer av Louis XV av Frankrike.

Bolognese ikke gjør sin vei inn i England til 1990-tallet – dette kan forklare hvorfor det ikke er en anerkjent American Kennel Club rasen (selv om den er registrert som en del av Kennel Foundation Stock tjeneste).

Stamtavle

Et medlem av Bichon familien, er det uklart hvilken rase Bolognese stammer fra. Noen eksperter mener at denne rasen er nært knyttet til den maltesiske.

Mat / Kosthold

Så lenge du mate Bolognese et velbalansert kosthold, vil hunden leve et sunt og aktivt liv. Disse hundene har det best på en høy kvalitet tørrfor, men du kan velge å gå med en klype-fri mat som det kan holde rive flekker til et minimum.

Dressur

Du vil bli glad for å høre at Bolognese er en intelligent og svært trening hund. Han tar godt til lydighet dressur, spesielt når du bruker positive tilbakemeldinger, ros, klining og behandler. Hvis du ikke tar ledelsen og behandle Bolo som en hund, kan du risikere å fremme liten hund syndrom. Dette er når en liten hund plukker opp menneskeskapte atferd og mener han er leder pack. Sørg for at hunden din kjenner reglene, og håndheve dem forsiktig og konsekvent.

Vekt

Et leketøy stor rase, de Bolognese vekter mellom 8 og 14 pounds.

Lynne / Behavior

Underholdende og hengiven, gjør Bolognese en fantastisk selskapshund. Samt å være leken og nysgjerrig, vil han ønsker å være i sentrum av oppmerksomheten når han som et publikum. Ikke la deg lure av sin lille størrelse – Bolo vil imponere deg med sin fasthet.

Det viktigste til en Bolognese er å være sammen med deg og gjøre deg lykkelig. Hva edel sysselsetting! Han elsker å være ved din side og på fanget. Men fordi han er så viet, vil han ikke liker å være uten deg for lenge. Dette kan føre til separasjonsangst, noe som får frem atferd som bjeffing, tygging og bruke stua som et bad.

Selv om Bolognese liker barn, trenger han å være med eldre barn på grunn av sin lille størrelse, så vel, kanskje han blir irritert når mindre barn presse ham eller trekke ham, og kan nappe å beskytte seg selv.

Vanlige helseproblemer

For det meste, Bologneses er en typisk sunn rase. Men med de fleste renrasede hunder, er det noen problemer som kan oppstå. Disse inkluderer hofteleddsdysplasi, luxating patellas, Legg-Calve-Perthes sykdom og periodontal sykdom på grunn av den lille størrelsen av deres munn.

Forventet levealder

Bolognese har en gjennomsnittlig levetid på 12 til 16 år.

Trenings Krav

Selv om Bolognese er ikke en spesielt aktiv hund, han vil skreddersy sin aktivitetsnivå for å møte deg. En daglig spasertur bør være nok til å oppfylle sine trening behov, men hvis du ikke kan gjøre det utenfor den dagen, spille tid vil hjelpe slite ham ut. Du vil finne at Bolo vil være mye bedre manerer hvis han blir tatt ut for regelmessige turer. Hans liten størrelse og moderat aktivitetskrav gjør ham til en ideell hund for urbane områder og små boarealer, slik som hytter og leiligheter. I tillegg liker han å kjøre rundt i en inngjerdet i verftet eller hund park.

AKC

Bolognese blir registrert i AKC Foundation Stock Service. AKC tilbyr denne tjenesten til å tillate renrasede raser å fortsette å utvikle samtidig som det gir dem med sikkerheten for en pålitelig og hederlig avenue for å opprettholde sine poster. FSS raser er ikke kvalifisert for AKC registrering. Flere av FSS raser er godkjent for å konkurrere i AKC Companion Events og AKC Ytelses Events.

Frakk

For å holde sin hvite, krøllete strøk (han har ingen underull) ser sitt beste, vil Bolognese trenger en betydelig mengde vedlikehold. Du må børste den minst tre til fire ganger i uken. For å holde seg frakken hvitt, må du bade ham når han får sin skitne. De fleste eiere aldri trimme eller klippe hunden hår, men noen foretrekker en kortere pels.

Tåre flekker på pelsen kan være et problem med Bolo. Du kan velge å redusere det med endringer i kostholdet eller tørk rundt øynene daglig med en varm, fuktig klut.

Valper

Ikke la cuteness av disse hvite puffballs distrahere deg fra dine plikter som et kjæledyr forelder – du trenger for å starte dressur valpen så snart som mulig. Som med alle valp, er sosialisering en viktig del av prosessen – du kan også melde din Bolo i Puppy Barnehage klasser.

ใส่ความเห็น