Boerboel

En sterk og imponerende hund, er Boerboel beskyttende og lojal til sin familie. De som i sin “pakke” kan forvente denne modige hunden til å legge ned sitt liv for dem, hvis behovet oppstår. En årvåken og mektig rase, kan Boerboel være en fantastisk vakt eller vakthund samt en pålitelig og kjærlig ledsager.

Med sin muskuløse kropp og typiske Mastiff stil bra utseende, er Boerboel atletisk og trenger plass til å kjøre i et sikkert område. Fetch er en av hans favoritt tidsfordriv, men pass på, leker varer ikke lenge med denne rasen. Boerboelen kjever er enormt sterk og kan rive i stykker den sterkeste av leker. Han kan være hengiven og kjærlig mot sin familie, forutsatt at Boerboel forstår sin plass i “pakken”. Letting denne hunden bli “Top Gun” i hjemmet er farlig. Dressur og sosialisering er nødvendig for å leve et lykkelig liv med en Boerboel. Hvis du vil vite mer om denne fascinerende rase, les videre.

Opprinnelse

Opprinnelseating i Cape i Sør-Afrika, Boerboel var verge og beskytter av gårder og familier i området. De var store og lojale hunder er i stand til å drepe farlige dyr og valgkrets av andre inntrengere. I dag, den Boerboel fortsatt beskytte og vokte sine hjem og familier, men har tilpasset seg livet i komfortable hjem.

Stamtavle

I 1652, en mann ved navn Jan von Riebeeck reiste til Sør-Afrika med sin familie og hund, en Bullenbitjer. Dette var en stor, Mastiff stil av hund. Hunden var ganske produktiv og oppvokst med lokale hjørnetenner; Slik ble det Boerboelen født, i henhold til mange.

Andre mener at Bullenbitjer avlet med andre store hunder brakt av nybyggere til Sør-Afrika. I løpet av flere titalls år, bare de sterkeste og sunnoverlevde. I 1820 britiske bosettere flyttet til området og de brakte Bulldogs, Mastiffs og senere, Bull Mastiffs. Det er også en tro på at resultatet av disse ulike kombinasjoner ble krysset med lange bein engelsk Bulldogs, som resulterte i dagens moderne Boerboel.

Mat / Kosthold

Boerboelen er en massiv hunden, og han bruker mye mat. Det er viktig at han blir foret med en diett av høy kvalitet, tørr hundemat. Tørr mat vil bidra til å forhindre potensielle dental helseproblemer som tannråte, tannkjøttsykdommer og dårlig ånde.

Dressur

Fast og konsekvent dressur er nødvendig for Boerboel å eksistere lykkes med menneskelige familier. Dette er en lys rase som er viljesterk og vil gjøre alt mulig for å bli Alpha hunden i flokken. Dette kan aldri få lov til å skje. Boerboelen må ha en offensiv eier som vil sikre at hunden har daglig dressur økt, selv om de er kontinuerlig gå over de samme kommandoene. Hvert medlem av familien må kontinuerlig ses som ovenfor Boerboel, i hundens sinn. Dressur kan hjelpe gjøre dette.

All dressur bør gjøres ved hjelp av positive metoder og en godbit basert belønningssystem. Råhet eller manhandling den Boerboel vil bare føre til harme og aggresjon. Denne hunden ønsker å være Alpha hunden i flokken. Din familie er hans pack. En dominerende og solid rangorden må etableres og vedlikeholdes for å ha en rolig og behagelig tilværelse med Boerboel.

Vekt

Den gjennomsnittlige Boerboel bør veie mellom 110 og 175 pounds og bør være et sted mellom 24 og 27 inches høy ved manken.

Lynne / Behavior

Boerboelen kan være en lydig og pålitelig følgesvenn, forutsatt at han har hatt skikkelig sosialisering og dressur. Selv om denne rasen er generelt god med sin egen familie, bør Boerboels følges nøye med små barn. De har en tendens til å dominere alle de rundt, inkludert sine egne familier.

Modig, intenst lojal og kraftig, gjør Boerboel en utrolig vaktbikkje eller vakthund. Han er så beskyttende overfor sin familie at han ville være villig til å gi opp sitt eget liv for å sikre at de er trygge. Dette kan være en oppskrift på katastrofe når venner eller familie besøk. Boerboelen ikke lett akseptere mennesker inn i hjemmet hans. Heller ikke han ønsker velkommen andre kjæledyr. Riktig introduksjoner og et våkent øye er nødvendig når besøkende er rundt. Dette er ikke en akseptabel rasen for familier med små kjæledyr, som katter, kaniner og lignende.

Spilletid er nødvendig for Boerboel. Han er leken med sin familie og elsker leker og baller. På nedsiden, har denne rasen utrolig sterke kjever. Lekene vil bli ødelagt ganske raskt så pass på å blyant et budsjett i for hunden leker.

Vanlige helseproblemer

Selv om det vanligvis en sunn rase, er Boerboel utsatt for hofte og albue dysplasi. Dette er ganske vanlig i svært store hunderaser. Øyeproblemer som Entropion og Ektropion har også blitt funnet i rasen. Boerboelen er disponert for mage dilatasjon og tarmslyng, ofte referert til som bloat. Begrense trening for en time etter måltider kan bidra til å minske sjansen for denne livstruende problem.

Forventet levealder

Boerboels lever vanligvis mellom 10 og 12 år.

Trenings Krav

Boerboelen krever en betydelig mengde trening for å holde ham frisk, trim og glad. Livlig turer i hele området vil bidra til å holde hunden i form samt styrke sine sosiale ferdigheter. Selv om han ikke trenger å kjøre, er Boerboel ikke er den perfekte følgesvenn for de som liker å kjøre for lange avstander.

Det er viktig at Boerboel har en stor og helt inngjerdet område å spille. Rasen er veldig aktiv og vil gjerne spille ball eller hente med hans familiemedlemmer i timevis. Spilletid er en fin måte å reetablere din rolle som Alpha med hunden.

Boerboels gjøre det bra i mange konkurrerende virksomhet forutsatt at de har blitt trent godt. Lydighet og agility prøvelser er favoritter av de som er interessert i å konkurrere med sine Boerboels. Selv om de fleste ikke liker folk at de ikke vet, har det vært noen Boerboels som har blitt sertifiserte terapi hunder.

AKC

The American Kennel Club heter det: “Boerboelen er en intelligent hund med sterke beskyttende instinkter og en vilje til å ta. Når nærmet seg, er den rasen rolig og trygg, og til tider, reservert, men det elsker sin familie. Tidlig sosialisering og lydighet dressur samt daglig mosjon er viktig for denne større rase, men pelsstell behov er minimal. Det er ikke hunden for første gang eier. Potensielle eiere bør arbeide med en anerkjent oppdretter når du legger til en Boerboel til familien. “Den Amerikanske Kennelklubben har i dag den Boerboel oppført i Diverse Class.

Frakk

Med tykk og løs hud og en kort, blank pels, er det ingen feil at denne rasen er en Mastiff stil av hund. Hudens pigment bør være mørk i fargen. Selv fawn, rød og brun er de mest sett farger i Boerboel, Piebald, brindle og irsk merket er også akseptabelt innenfor rasen. En svart maske er sterkt ønsket. En svart Boerboel er ikke tillatt å konkurrere i rasen ring fordi svart er ansett for å være uakseptabel.

Valper

Boerboel valper krever mye omsorg. De trenger å være godt sosialisert til å kutte ned på muligheten for aggressiv atferd. Lydighet dressur fra en tidlig alder er viktig for eieren å bli vurdert Alpha person i kommandokjeden. Uten dette, vil valpen vokse opp til å dominere familien.

ใส่ความเห็น