Border Collie

Hvis det var en arbeidsnarkoman hunderase, ville Border Collie ta tittelen. Border Collie er kjent for sin evne til å trygt og effektivt arbeide som Herder hunder. Men denne utrolige rasen har mye mer å gå for det enn å jobbe med andre dyr – bare se på hvor søt den er!

Intelligent og energisk, er Border Collie ivrig etter å lære og jobbe for sine eiere. Hvis du er en dedikert eier som kan gi din Border Collie nok oppmerksomhet og oppgaver å fullføre, kan denne rasen være en god løsning for ditt hjem. Les videre for å lære mer om dette interessant rasen.

Opprinnelse

Border Collie vi er kjent med i dag kom på begynnelsen av 1800-tallet. Først ringte Scotch Sheep Dog, denne rasen er fra de britiske øyer, der det gjetet sauer. Dronning Victoria var en fan av rasen etter å fange den i aksjon. Border Collie navn er oppe til debatt – noen sier “collie” kommer fra en slags sau, mens andre sier ordet er avledet fra det gamle gæliske ordet for nyttig.

Stamtavle

Border Collie ble avlet fra en rekke britiske sheepherding hunder for å skape en hund som ikke ville nappe eller bark mens gjeting.

Border Collie ble anerkjent av AKC i 1995.

Mat / Kosthold

Border Collie er energiske hunder, så mate den riktig ernæring er viktig for dens generelle helse og velvære. Disse ernæringsmessige behov kan komme fra en høy kvalitet kommersielle hundemat, men gjerne supplere med grønnsaker og frukt. Du bør alltid sjekke at Border Collie er å få riktig mengde av aminosyrer, protein og vitamin B12 som finnes i kjøtt-baserte matvarer.

Dressur

Både givende og frustrerende, er Border Collie anses av noen å være den smarteste av alle hunderaser. Som trener, må du etablere din dominans tidlig ellers hunden din kan prøve å utnytte situasjonen. Prøv å innlemme behandler og spilletid i alle dine dressur økter.

Border Collie har en naturlig kjærlighet utfører triks, og du vil finne at hunden din vil elske å utføre for et publikum.

Når dressur, er det viktig å huske at du vil ha mer suksess med Border Collie hvis du holder den positive. Harde kommandoer eller behandling vil ikke få de resultatene du er ute etter. Sørg for å komme forberedt med masse tålmodighet og konsistens.

Vekt

Mann Border Collie veie 30 til 45 pounds, mens hunnene veier 27-42 pounds.

Lynne / Behavior

Bli advart om at det tar en stund for Border Collie å modnes – forventer ikke denne hunden skal komme til sin rett følelsesmessig eller fysisk til den når 3 til 4 år. Uansett hvor leken rasen er, er det ikke benektes intelligensen til Border Collie. Denne hunden regnes som den ultimate gjeterhund, vurderer sin evne til å reagere på flokken og få resultater uten å bruke bjeffing eller vold.

En bunt av endeløs energi, vil Border Collie holde det gående, selv etter en hard treningsøkt eller lang dag gjeting. På grunn av sine gjeter evner, kan Border Collie prøve å gjete familiemedlemmer, men dette kan rettes opp med riktig dressur.

Vanlige helseproblemer

For det meste, vil din Border Collie være sunt hvis tatt godt vare på, men det er noen bekymringer å være klar over.

Hip dysplasi er en vanlig hund helseproblem, og det kan påvirke en Border Collie bevegelser, spesielt i hind kvartalene. Avhengig av hvordan bryte problemet er, medikamentell behandling og operasjoner er mulige alternativer.

Som mange store og mellomstore raser, kan Border Collie har problemer med sine øyne og ører, i særdeleshet, progressiv retinal atrofi. Først, det påvirker hundens nattsyn og utvikler seg til fullstendig blindhet. I tillegg er Collie Eye Anomaly annet vanlig øye problem, men den gode nyheten er at når hunden er diagnostisert, aldri blir tilstanden verre.

Din Border Collie kan lide av døvhet, men i de fleste tilfeller er disse smarte hundene finne en vei rundt problemet og leve et fullverdig liv.

Forventet levealder

Border Collie har en forventet levealder på 12 til 18 år.

Trenings Krav

Din Border Collie vil aldri gå tom for energi. Det betyr at du må holde hunden underholdt, selv om du er sliten. Hvis du er ute i lange perioder av gangen, må forlate deg leker, baller og andre aktiviteter som vil holde Border Collie opptatt.

Gode ​​kjæledyr for aktive mennesker, Border Collies elsker spill av hente og Frisbee. Ta hunden ut for fotturer, løper, sykkelturer og svømming – noe som vil bruke opp noe av sin energi.

AKC

The American Kennel Club sier dette om rasen: “The workaholic av hunden verden, er Border Collie verdens fremste sauer herder, verdsatt for sin intelligens, ekstraordinære instinkt og arbeidsevne. Mellomstore og atletisk, rasens kontroller lager med stalking bevegelse og et intenst blikk som kalles “eye”. ”

Frakk

Border Collie pels er særegne. Den har en myk og kort underull og en topside pels som er lang og mellom strukturert. For å beskytte det mot elementene, har Border Collie en tykk underull. I tillegg, vil du merke en unik uttoning om sine ben.

Border Collie har en tendens til å kaste, så du må børste hunden din ganske ofte – en grundig børsting to eller tre ganger i uken anbefales. Og fordi Border Collie har langt hår, trimmer er nødvendig.

Valper

Som med de fleste raser, bør du starte dressur din Border Collie valp så snart den kommer hjem. Ikke forvent at hunden skal vokse ut av sin lekne valpen scenen – det vil vare i tre til fire år.

ใส่ความเห็น